Kamis, 14 Juni 2012

Keputusan EURO 2012 : Sepanyol 4 Ireland 0 (Kumpulan C)DUA jaringan penyerang prolifik Sepanyol, Fernando Torres semasa membantu Sepanyol menewaskan Republik Ireland 4-0 pada perlawanan kedua Kumpulan C semalam, menutup mulut pengkritik terhadap keupayaan peledak utama Chelsea ini dalam kempen Euro 2012.

Torres berasal dari wilayah Fuenlabrada ini sebelum ini dikritik hebat media Sepanyol berikutan prestasi tidak konsistennya bersama Chelsea biarpun kelab berpangkalan di Stamford Bridge berjaya menjuarai Piala Liga Juara menewaskan Bayern Munich, Mei lalu.

Lebih malang lagi, kegagalannya menyempurnakan beberapa peluang di depan pintu gol lawan menambah lagi amarah penyokong Sepanyol semasa penyandang juara berkenaan diikat 1-1 ketika menentang Itali pada aksi pembukaan kumpulan.

Namun, keupayaanya meledak dua gol menewaskan anak buah Giovanni Trapattoni membuktikan bahawa El Nino ini adalah pilihan tepat Vilcente del Bosque untuk juara Euro 2008 dan juara Piala Dunia 2010, mencipta hatrik pada Euro 2012 .

- SINAR HARIAN

0 komentar:

Posting Komentar


Top