Jumat, 15 Juni 2012

3 beradik perlukan bantuanSHAH ALAM - Seorang ibu sanggup melakukan apa sahaja demi melihat anak-anaknya dapat menjalani kehidupan normal seperti insan lain.

Adiana Othman, 34, yang menempuh dugaan berikutan ketiga-tiga anaknya hidap penyakit kronik berkata, dia perlu sokongan dan bantuan. “Selain masalah kewangan, saya perlukan bantuan daripada mana-mana doktor pakar yang sudi bantu mengubati penyakit anak-anak saya ini,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Adiana dan suaminya, Zanery Adam, 43, tidak tertahan melihat anak-anak mereka menanggung kesakitan. Anak sulung mereka, Nurul Huda, 12, mengidap penyakit tiroid tahap keempat dan perlu dibedah secepat mungkin.

Disebabkan masalah kewangan, mereka terpaksa menumpukan pembedahan anak bongsunya, Nurul Fatihah, 8, yang menghidap kanser tulang tahap kritikal kerana terdapat ketumbuhan besar pada leher.

“Kos keseluruhan pembedahan Nurul Fatihah masih belum diketahui. Sebelum ini, pihak hospital anggarkan RM15,000. Bagaimanapun, saya yakin kosnya pasti meningkat memandang keadaannya makin teruk,” katanya.

Sementara itu, anak keduanya, Muhammad Amir, 11, menghidap dua penyakit dikenali saraf tunjang kongenital dan masalah saluran kencing yang hanya menggunakan tiub untuk membuang air kecil.

Sehubungan itu, pihak yang prihatin dan hasrat menyumbang boleh hubungi 013-293 4873 atau menerusi akaun Maybank 162508103642 milik Adiana

- SINAR HARIAN

0 komentar:

Posting Komentar


Top